Tuinontwerp Wervershoof

Op een leuke plek aan het water staat het mooie huis van Natalie en John, samen met hun zoon, dochters en hondje Charlie wonen ze in Wervershoof. Het was tijd voor een update van hun tuin, met name het bestaande terras werd een beetje aan de kleine kant.

De dak-platanen bleven staan, maar de haagjes werden verwijderd om zo plaats te kunnen maken voor een groot terras. Er is gekozen voor een grote terrastegel in een mooie grijstint en de bestaande klinkertjes werden hergebruikt. Door een vaste bank te plaatsen ontstond er een mooie afscheiding en waren er gelijk veel extra zitplekken.

Om de zij-tuin meer te betrekken bij het geheel zijn er pergola’s geplaats die een duidelijke zichtlijn te creëren richting het einde van de tuin. Daar staat een dak-plataan met daaromheen een haag, het gras is hier vervangen door grind en er zijn hortensia’s aangeplant voor meer kleur.

Voor beplanting is in dit tuinontwerp is o.a. gekozen voor ijzerhard (Verbena bonariensis), duifkruid (Scabiosa), kattenkruid (Nepeta), herfstanemoon en siergrassen zoals Carex. Maar ook pluimhortensia’s, een blauwe regen en de zachtroze klimroos ‘New Dawn’.

De bestaande grasmat had z’n beste tijd gehad en is vervangen door nieuw frisgroen gras. De trampoline is nog even gebleven 🙂

Ook een tuinontwerp of advies?

Neem contact op