Mijn verhaal

Na bijna 20 jaar werkzaam te zijn geweest bij verschillende effecten/zakenbanken in Amsterdam werd het tijd voor iets anders. Thuis in Twisk was er rust & ruimte en nam ik de tijd om te bedenken waar ik gelukkig van zou worden. Als allereerste kocht ik een hond/puppy (Broer), dat wilde ik al mijn hele leven maar viel nooit te combineren met een fulltime baan.

Eigenlijk duurde het nog even voor het kwartje viel, maar op een dag nam een bevriende hovenier/kweker mij mee naar Boskoop (het grootst aaneengesloten boomkwekerij gebied ter wereld) om inkopen te doen voor zijn bedrijf. We hadden onderweg een goed gesprek over tuinontwerpen en eenmaal in Boskoop werd ik zo blij van al dat groen dat ik ter plekke besloot dat dit het moest gaan worden.

Bij de OntwerpAcademie in Boskoop volgde ik de opleiding TuinArchitectuur, wat leuk en bijzonder leerzaam was. Daarnaast ging ik werken aan een bedrijfsplan voor mijn eigen tuinontwerpburo en inmiddels is Tuinstudio Twisk een feit en heb ik al diverse leuke opdrachten mogen uitvoeren.

Mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in de natuur. Ik ben opgeleid als IVN-Natuurgids en heb een aantal jaren natuur-excursies gegeven aan schoolkinderen. Alles wat groeit en bloeit vind ik belangrijk en juist in tuinen kunnen we dingen aanpakken om bijvoorbeeld de biodiversiteit te vergroten.

Naast tuinontwerpen hou ik onder meer van fotograferen, tuinen bezoeken (liefst in Engeland), dahlia’s, pluktuinen, mijn eigen moestuin, hoogstam fruitbomen, bijen en kippen. (Tuin)mensen die mij inspireren zijn onder andere Sarah Raven, Piet Oudolf, Claus Dalby, Erin Benzakein (Floret Flowers) en The Land Gardeners.

Tuinstudio Twisk

Wil je een ontwerp voor je (nieuwe) tuin of heb je advies nodig over beplanting of kleine aanpassingen in je tuin dat ben je bij mij aan het goede adres.

Tijdens een locatiebezoek bekijken we samen de huidige situatie en bespreken we je wensen. Vervolgens maak ik een voorstel voor je tuin, dat gaan we bespreken aan de hand van een moodboard en een eerste schets/tekening. Mochten er aanpassingen nodig zijn dan voer ik die door en lever uiteindelijk een definitief ontwerp aan. Ook kan ik een beplantingsplan voor je maken, eigenlijk mag dat niet ontbreken want dit is zo bepalend voor de sfeer van je tuin.

Natuurlijk kan ik je ook helpen bij de zoektocht naar een goede hovenier, stratenmaker en andere vakmensen. Door mijn contacten met een topkweker uit de regio kan ik vaste planten, bomen en struiken leveren tegen zeer concurrerende prijzen. En wil je hulp bij het uitzetten en/of inplanten van de vaste plantenborders, dan help ik je daar ook graag bij.

Kijk bij de pakketten wat de mogelijkheden zijn en er is altijd plaats voor maatwerk.

Meer informatie over Tuinstudio Twisk?

Neem contact op