Tuinontwerp Nibbixwoud

Op een fantastische locatie in het dorpje Nibbixwoud staat het vrijstaande huis van een leuk gezin met jonge kinderen. Ze zijn de 2e bewoners van dit pand, verliefd op hun huis, maar de tuin is niet helemaal hun smaak.

Vooral de buxushaagjes waren in trek geweest bij de buxusmot/rups en stonden er een beetje verdrietig bij. Er waren een paar wensen, er moest meer ruimte om het huis komen, er moest een duidelijke zichtlijn komen naar de achterliggende weilanden en de bewoonster wilde graag een weelderige beplanting met veel grassen.

In dit ontwerp is de zichtlijn overduidelijk, als je aankomt kijk je door de brede pergola over de tuin naar de uitgestrekte weilanden. Lage hagen van beuk zorgen toch voor een beetje besloten karakter. In de borders is gekozen voor grote groepen vaste planten zoals Zonnehoed (Echinacea purpurea ‘White Swan’), Herfstanemoon (Anemone ‘Whirlwind’), IJzerhard (Verbena bonariensis) en grassen als Lampenpoetsersgras (Pennisetum) en Zegge (Carex). Dit afgewisseld met groen (bv Olijfwilg, Taxus) in strak gesnoeide blokken. Het gebruik van wintergroen in je tuin is belangrijk, zo hou je altijd structuur in je tuin!

Op het uitgestrekte grasveld kunnen de kinderen heerlijk spelen en vanaf de grote tuinbank heb je daar prachtig zicht op, net als op de mooie voorkant van deze mooie woning.

Ook een tuinontwerp of advies?

Neem contact op