Tuinontwerp Medemblik

Aan de Oosterhaven in Medemblik staat een prachtig pand uit de 17e eeuw. Ingrid, Richard en hun zoons wonen inmiddels ruim een jaar op deze historische plek en dit voorjaar was de tuin aan de beurt.

Op zo’n bijzondere plek hoort een tuin die past bij de historie van het pand maar dan wel gecombineerd met de wensen van de bewoners. De tuin is opgedeeld in een aantal ‘tuinkamers’; een terras, een grasveld en een grindtuin met daarin een prachtige Magnolia. Er zijn hegjes aangeplant van beuk, zo ontstaat er structuur. Via een rozenboog kom je in de grindtuin waar een bankje staat waarop je heerlijk kunt mijmeren met uitzicht op het waanzinnige pand.

De bestrating bestaat uit terrastegels van hardsteen afgewisseld met waaltjes en accenten van ‘boeren geeltjes’. De oude stadsmuur vormt samen met de zwarte gepotdekselde schutting een mooie achtergrond van het terras.

Beplanting in zachte pastelkleuren met veel hortensia’s, rozen en diverse vaste planten. Wisteria (blauwe regen) langs de pergola en klimhortensia’s tegen de schutting aan de achterzijde. Om de lengte van de zwarte schutting te doorbreken zijn er een aantal leibeuken geplant.

Ook een tuinontwerp of advies?

Neem contact op