Tuinontwerp Enkhuizen

In een klein straatje vlak bij het centrum van Enkhuizen staat het leuke huis van Nina en Roy en hun 2 schattige kindjes. Met veel smaak hebben ze hun huis ingericht. In de uitbouw staat een grote gezellige eettafel met uitzicht op de tuin en door de openslaande tuindeuren loop je zo naar buiten.

De achtertuin heeft best wat hoogteverschil, dit is opgevangen door over de gehele breedte een afstap te maken. Ook is er een pergola gemaakt waaraan de schommel kan komen te hangen en het is tevens een goeie plek om een schaduwdoek aan te bevestigen. De tuin is superzonnig en kan behoorlijk warm worden in de zomer, dan is zo’n doek geen overbodige luxe.

Er zijn verhoogde plantenborders gemaakt waarin er is gekozen voor een ‘losse’ beplanting met salvia’s, siergrassen, herfstanemoon, duifkruid, kattenkruid en ooievaarsbek. Mooie Agapanthus en witte lavendel in potten en tegen de pergola en langs de achterpui een witte regen (Wisteria alba)

Tegen de zwarte gepotdekselde schutting is een fruitboom in leivorm geplaatst, zo heb je bloesem in het voorjaar en fruit in het najaar. De bestrating is een combinatie van betontegels, waaltjes en grind. Achterin staat een klein schuurtje waar plaats is voor tuingereedschap, tuinkussens en speelgoed van de kindjes.

Ook een tuinontwerp of advies?

Neem contact op