Tuinontwerp Amsterdam

In de rivierenbuurt in Amsterdam Zuid staat het huis van Jan & Maartje en hun twee jongens. Na een intensieve verbouwing van het jaren ’20 pand heeft het gedateerde interieur plaatsgemaakt voor een prachtige moderne woning. In de nieuwe uitbouw is een moderne keuken geplaatst en de openslaande tuindeuren geven toegang tot de tuin.

Het is hier tof om de tuin bij het huis te betrekken en het te zien als een extra kamer. Door op het terras 4 dak-platanen te plaatsen ontstaat er een ‘overdekt’ terras en zo ga je gelijk ‘inkijk’ van bovenliggende woningen tegen. De tuin ligt pal op het zuiden, in de zomer kan het hier echt wel warm worden. Met kleine kinderen is de nodige schaduw dus wel gewenst.

Ook is er een vierkante pergola geplaatst, waarbinnen draden worden gespannen om een druif te kunnen leiden. Er ontstaat zo een beschutte plek tussen de woning en het schuurtje, ideaal om heerlijk te zitten met een boekje of het zwembadje van de kindjes neer te zetten.

De verhoogde plantenbakken bieden plek voor vaste planten als Duifkruid (Scabiosa), Kattenkruid (Nepeta), verschillende siergrassen en Zonnehoed (Echinacea). Ze zorgen voor kleur en -zeker niet onbelangrijk- voor vlinders, bijen en hommels.

Natuurlijk duurt het eventjes voordat een tuin vorm krijgt en alles voldoende is gegroeid, maar ik weet zeker dat je hier al heel snel kunt genieten!

Ook een tuinontwerp of advies?

Neem contact op